Etichetӑ vs Protocol

Deseori, în limbajul uzual, termenii de etichetă și protocol sunt confundați, deși fără să se excludă, au totuși, semnificații diferite.

Protocolul este termenul care se referă la reguli și proceduri între națiuni. Este văzut ca un facilitator care asigură comunicarea între state și ajută la evitarea stărilor de conflict. Respectarea normelor de protocol este o condiție necesară în organizarea vizitelor oficiale și de lucru ale șefilor de state, miniștrilor sau membrilor guvernelor.

Pe de altă parte, etichetă înseamnă regulile și procedurile dintr-o anumită cultură. Este important de reținut că eticheta este 100% referitoare la o anumită cultură, surprinde standardele pentru un mediu cultural specific. Și aici avem reguli de bază ale etichetei precum: codul vestimentar sau manierele la masă.

Și cum sunt o mulțime de diferențe între culturi, este foarte importantă cunoașterea etichetei, ca formă de respect pentru persoanele sau grupurile cu care interacționăm. Și aici este de fapt partea interesantă, unde protocolul și eticheta se întâlnesc. Vă puteți imagina că o întâlnire dintre o persoană care provine din mediul asiatic cu o persoană dintru-un mediu latino american, surprinde diferența dintre culturi și standardele de etichetă. De aceea, avem nevoie de reglementări și reguli care sunt acceptate internațional, care ne ajută să negociem cu succes, să facem afaceri profitabile sau, pur și simplu, să ne bucurăm de compania cuiva.

  • Consiliere privată
  • Consiliere de grup
Consiliere privată

Pentru că nu toată lumea agrează învățarea în grup, alături de alte persoane, datorită diferenței de vârstă sau de statut, am creat acest tip de consiliere. Ea este adaptată nevoilor specifice ale persoanei care dorește informații sau training legate de o situație particulară sau un obiectiv principal.

Consiliere de grup

Adresată unui număr de 5-7 persoane, permite discuții specifice nevoilor comune grupului. Susținerea noastră constă într-o varietate de moduri de antrenament sau jocuri de rol, astfel încât calitățile de care dispuneți deja să fie transformate și aduse la nivelul excelenței.